top of page

tors. 16. nov.

|

Monday Studio

EXPO . Kell Jarner . Menneskefuglene kalder, fuglemenneskene kommer

Monday Studio byder dig hjerteligt velkommen til udstillingen "Menneskefuglene kalder, fuglemenneskene kommer” - hvor du får chancen for at træde ind i kunstneren Kell Jarners fascinerende og skæve billedeunivers.

Registration is closed
See other events
EXPO . Kell Jarner . Menneskefuglene kalder, fuglemenneskene kommer
EXPO . Kell Jarner . Menneskefuglene kalder, fuglemenneskene kommer

time & location

16. nov. 2023, 16.00 – 02. dec. 2023, 21.00

Monday Studio, Matthæusgade 21, 1666 København, Denmark

about

Monday Studio byder dig hjerteligt velkommen til udstillingen "Menneskefuglene kalder, fuglemenneskene kommer” - hvor du får chancen for at træde ind i kunstneren Kell Jarners fascinerende og skæve billedeunivers.

FERNISERING 16 November kl 16-21. Matthæusgade 21 1666 København V

KELL JARNER – den malende retoriker Kell er født i 1966 og direktør i en retorikvirksomhed. Han har altid malet, og malertrangen er taget til i en sådan grad, at han for et par år siden gik på deltid for at fordybe sig mere i kunsten. ”Så slipper jeg også for at tale så meget”, siger han.

Interessant nok begynder folk netop at tale sammen, når de ser hans malerier: ”Hvad laver den nonne med øksen – har hun netstrømper på under kjolen? Se de to fugleunger, som lærer hinanden at kaste op!” KELL JARNERs billedverden er en slags narrativ råkunst befolket af berusede superhelte, langfingrede tyve og ikke mindst en perlerække af kimærer; dyr med mennesketræk og mennesker med dyretræk.

Kells værker afspejler sjældent virkeligheden. Han maler indefra og ud, digter med farver og undgår skønmaleri. Han øver sig i det uperfekte og omfavner det skøre. Metoden er ofte at blande farver vilkårligt på lærredet, som kaffegrums, han derpå finder figurer i, som han så maler op. ”Det er som at få gaver”, siger han.

Menneskefugle og fuglemennesker På udstillingen ’Menneskefuglene kalder, fuglemenneskene kommer’ præsenterer Monday Studio en serie af Kell Jarners kimærer. Her kan du opleve portrætter af mennesker med næb og vinger eller måske snarere fugle med brystvorter og blodskudte øjne. Én leger med hulahopring, en anden ryger og har glorie, en tredje poserer som en bodybuilder. De har alle lange næb, ofte vendt åbent og skrigende mod himlen, og nogle kan udånde ild eller fange fluer med en lang tunge. Jo mere du betragter disse væsener, opdager du, at hver af dem, trods fuglen i sig, udtrykker noget menneskeligt i form af sårbarhed, overlegenhed, pinlighed, usikkerhed eller evnen til at lege.

Historien bag kunstneren.

Kell Jarners kunstneriske udvikling som kunstner har dybe rødder. Som barn tegnede han altid, men stod i skyggen af sin grandonkel Knud, der var en slags blyantens Mozart. Når Knud tegnede, så hele familien på, og han brugte aldrig viskelæder. Det fik den unge Kell Jarner til at opgive forsøget på at imponere de voksne og udforske sin egen vej. Inde på drengeværelset lavede han tegninger, som han kun delte med vennerne. Motiverne var krig og trafikuheld, tændstiksmænd og tissemænd. Kort sagt drengestreger.

Som ung mand begyndte Kell at male og udviklede en abstrakt-ekspressionistisk stil, der gav ham en vis anerkendelse – store, flotte malerier, som folk fandt æstetisk tiltalende. Men for nogle år siden genopdagede han det figurative, og så dukkede drengestregerne op igen.

Det startede med ’Ørlingerne’, to fugleunger i et landskab, som øver sig i at kaste op. Det er bestemt ikke flot, men det er sjovt, og af og til også lidt skræmmende på den fede måde.

Hvor og Hvornår Vi inviterer dig til at opleve Kell Jarners fascinerende værker på denne udstilling, der løber fra den 16. november til den 3. december. Udstillingen finder sted i Monday Studio, Matthæusgade 21, 1666 København V.

Kom med til den store åbning, 16 november kl 16 og fordyb dig i disse vidunderlige fuglemennesker. Kom og oplev det uventede, det skønne og det groteske i ét og samme greb

Kom og hør menneskefuglene kalde, så fuglemenneskene kommer ind i din verden på denne unikke udstilling.

share this event

bottom of page